Att leva i depression..

publicerat i Tänkvärda inlägg;

VARNING FÖR ETT LÅNGT INLÄGG MED TÄNKVÄRT INNEHÅLL

Jag är inte deprimerad, oroa er inte. Men jag tycker det börjar bli så vanligt att människor i samhället är deprimerade, är det vanligare nu? Någon som vet? Eller handlar det bara om att man har blivit mer öppen för att tala om att man är deprimerad? Har det blivit mer accepterat i samhället & därför syns mer?

Jag tycker att det är ofta som jag snubblar in på bloggar eller andra ställen som skriver om depressioner och hur de tampas med dessa depressioner dag in och dag ut. Det verkar även som en del av dessa människor har barn och jag kan bara föreställa mig känslan av att gå runt varje dag och vara deprimerad och veta att man har barn att ta hand om.

Jag kan tycka att det är viktigt att vi lyfter frågor om depressioner för hur mycket vet man om detta ämne egentligen? När jag börjar fundera runt detta ämne måste jag säga att jag inte alls är insatt. Jag har alltid varit en person som är glad och framåt och som inte upplevt depression i någon form. Hur vet man att man är sjuk och lever i depression? Som sagt, jag vet inget alls om detta. 

Det gör mig ledsen att så många verkar må dåligt i vårt samhälle och att man inte kan påverka detta på något sätt. De senaste månaderna har jag blivit mer och mer inspirerad av välgörenhet och känner ett större engagemang inför sådana saker som påverkar mig känslomässigt. Hade jag inte varit student och tjänat pengar hade jag mer än gärna gett pengar till hjärt & lungfonden bland annat.

Jag har också känt att jag skulle vilja arrangera någon typ av välgörenhetsevent där de pengar som kommer in oavkortat ska gå direkt till forskning av hjärtat men även till organisationer som hjälper ungdomar samt andra frågor som driver mig. Men jag har ingen aning om hur man gör och har heller inga pengar för att anordna något event så jag fortsätter att fundera på detta och ser hur man kan utveckla alla de idéer som jag har!

Jag önskar att jag kunde hjälpa till i samhället, skapa förändring och känna att jag gjort något av betydelse i mitt liv. Tanken slår mig ofta att om jag hade flera miljoner på kontot så skulle jag VERKLIGEN engagera mig i viktiga frågor och med mina pengar förbättra livet för andra och inte bara för mig själv. För tyvärr är det pengarna som är främst avgörande när det gäller att driva sådant tror jag.

Hur känner ni läsare inför detta ämne, att vilja hjälpa andra?


Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av W I L M A ❤:

sv; Okej!

Allt bra med dig idag?:)

2:a kommentar, skriven , av Sofie Zirath:

SV: Hihi okej =) Jag använder den just nu!

Kram

3:e kommentar, skriven , av Ida:

Jag känner precis som du sara. Jag skulle väldigt gärna vilja vara med i ditt projekt att förändra dagens samhälle och göra det till något bra som hjälper dem utsatta.. Shall we?:)

4:e kommentar, skriven , av Sofie Zirath:

SV: Jag gillar ''Have fun'' från h&m också =) dudå?

5:e kommentar, skriven , av Louise - Flyttar till Turkiet:

Taack så mycket jag älskar också dh :)

6:e kommentar, skriven , av W I L M A ❤:

sv; Med mig är de toppen!

vad gör du?:)

7:e kommentar, skriven , av Linnea:

Sv: Ja men visst gör den, sjukt gott faktiskt! :)

8:e kommentar, skriven , av anna:

sv: Tack, overallen är riktigt gammal, min sambos från tidigt 80-talriktigt bra inlägg. skulle oxå vilja kunna hjälpa till mera. jag arbetar inom psykiatrin så jag har stött på många depressioner. det är svårt att en människa kan bli så sjuk och att det är känslomässigt går ju inte riktigt att ta på

9:e kommentar, skriven , av Jojjjjohs.se - FOTO & något för nästan alla:

Tack så mkt!

10:e kommentar, skriven , av Patricia♡:

Jag tycker det varit såhär i flera år nu att många är deprimerade. Bara det att det är mer okej att prata om nu.

11:e kommentar, skriven , av Amanda -fotograf&webbdesigner-:

Tack så jätte mycket :) Väldigt snällt sagt :)

12:e kommentar, skriven , av Elisabeth:

Att var deprimerad är riktigt jobbigt.. Man orkar inte med någonting i princip..

Detta dämpas med hjälp av lyckopiller.. Som är extremt konstiga då de påverkar hjärnan..

13:e kommentar, skriven , av emmaws:

svar; ja verkligen :/

haft en bra dag?

14:e kommentar, skriven , av Amanda 17år & mamma till Lilly-Lee!:

Hoppas du blir bättre, styrkekramar till dig!

Är deprimerad själv just nu men det börjar lätta, har även haft hemsk ångest och vaknat av att jag inte kunnat andss. Har en dotter på 1½ år snart men jag har haft sådan tur att mamma tagit hand om henne nu så hon inte ska märka av att jag mår så dåligt som jag gjort.

Vet inte om det är fler nu än förr som är det pga press på arbetet och skola? Själv har jag gått igenom mycket genom livet och har mycket i ryggsäcken efter pappas bortgång osv men det gäller att man får bra hjälp om det är det man behöver.Hoppas som sagt du blir bättre, en sak jag inte tror på är att man inte bör hjälpa andra som mår dåligt om man inte mår bra själv trots att det oftast är det man vill(hjälpa andra). Sköt om dig, kram

15:e kommentar, skriven , av Isacs Mamma:

Tack snälla jo men tack de e kanon !

jag önskar dig en kanon fredag! Har du några roliga planer ?:P Kram

16:e kommentar, skriven , av Louise - Flyttar till Turkiet:

jag tänkte svara på lite frågor senare idag om turkiet men har också en kategori som heter frågor om Turkiet där kan du kolla :)

17:e kommentar, skriven , av Jojjjjohs.se - FOTO & något för nästan alla:

Jo allt är bra, sj? :)

18:e kommentar, skriven , av Sofie Zirath:

Nu är frågorna på frågestunden ute!

Tack för att du ställde frågor :) Hoppas du får en fin fredag!

DIREKT LÄNK TILL FRÅGESTUNDENS SVAR:

http://sofiezirath.blogg.se/2012/april/fragestund-avslutad-svar.html#comment

Kram http://sofiezirath.blogg.se/

19:e kommentar, skriven , av Amanda -fotograf&webbdesigner-:

Nja runt 2 år :)

Kommentera inlägget här :