Dagens måltid

publicerat i Allmänt;
Idag har jag komponerat ihop en super-super god måltid med lite inspiration från recept.nu.
Jag skulle nog säga att det är en ljummen sallad med fläskfilé, you should try it - det var jätte enkelt!
Du behöver följande
Fläskfilé
Delikatesspotatis
Fetaost
Körsbärstomater
Ruccola
Rödlök
Vitlök
Olja
Steksmör
Kryddor: Salt, svartpeppar, rosmarin
Så här gör du
* Starta ugnen på 200 grader
1. Skölj potatisen och skär i ca 1/2 cm breda skivor.
2. Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt och lägg potatisen på plåten.
3. Ringla över olja och vänd runt potatisen i oljan, ha på salt och peppar samt lite rosmarin.
4. Ställ in ugnsplåten med potatisen i mitten av ugnen på 200 grader i ca 20-25 min beroende på hur tjocka skivorna är.
5. Rensa fläskfilén från fett och skär i bitar/skivor, du väljer själv vilken storlek du föredrar.
6. Stek fläskfilén, pressa i vitlök samt ha i salt och peppar.
7. Medan fläskfilén steker eller är färdig stekt, lägg upp ruccola på en tallrik och halvera körsbärstomaterna och lägg över ruccolan. Skiva rödlök och strö över salladen.
8. Lägg potatis över salladen och sedan den stekta fläskfilen.
9. Toppa med fetaost!
Ett gott tips är att ha balsamico till som ger en perfekt syra i måltiden!
 

Kommentera inlägget här :