Upp & hoppa!

publicerat i Allmänt;

Herregud, jag kan verkligen inte sova länge längre! Vaknar när Calle kliver upp (omkring 06:30) snoozar 10 min sen kan jag inte nå mer.. Då blir det att jag ligger och surfar på telefonen tills det kryper i kroppen av att jag inte kan ligga kvar i sängen längre, haha!

Idag är det mycket i planeringen, jag ska hinna med att städa, tvätta, eventuellt plugga, byta däck på bilen kl 10:20 samt packa till vår lilla Skåne tripp i helgen. Vi ska åka och hälsa på Calles föräldrar. Jag misstänker att det blir trädgårdsarbete denna helgen också :D vi skulle lägga sten om jag inte kommer ihåg fel:)

Nästa vecka är det påsk och då kommer mina föräldrar ner hit till oss! Som jag längtar, de ska bli mycket trevligt!

Well, nu ska jag pallra mig upp ut sängen! See you later bloggen.

Tisdag och plugg

publicerat i Allmänt;

Ja, då har vi kickat igång en ny kurs i skolan igår! Första föreläsningen på säkert 15 veckor var faktiskt riktigt bra! Handlade om språk och kommunikation.

Hur som, jag har läst en av tre böcker tills imorgon, bör jag tillägga att jag inte alls tycker om att läsa böcker? Nu är jag illa tvungen att göra det då vi ska ha första tentan den 27 april! Kämpa, kämpa!

Jag tänkte kränga lite jordgubbar strax och sen gå ut och gå minst 5 km! Jag har varit lite slarvig med träningen men så kan de va ibland.. Jag ska fånga upp den igen denna vecka! Igår gick jag 5 km och tänkte som sagt göra samma idag.. Eventuellt tar jag och sticker ut och joggar senare i eftermiddag.

Kollade precis på Efter10 på TV4 och blev grymt inspirerad av snacket där. De pratade om just löpning och Maria Ewerlöf Krepp var där samt en dietist. Jag äter rätt bra har jag kommit på, förutom på helgerna.. Då är det lite lösa boliner..:P jag försöker iallafall röra på mig varje dag i form av promenader! Jag har 14 augusti som mål att ha blivit tightare, vill inte se ut som en valross i Spanien, haha!

Ja just ja! Hur skadligt är det för min extremt ljusa hud att sola solarium 1 gång varannan vecka? Hur länge ska jag sola? Hoppas nån har erfarenhet och kan svara!

Nu ska jag kolla när Malou intervjuar Özz på Efter10 sen ge mig iväg!

Just de, köpte 2 nya lack igår. Älskar den rosa färgen <3

En dag med plugg & cupcakes

publicerat i Allmänt;

(gick inte att mobilblogga igår, postar inlägget nu!)

Javisst, dagen började med att jag trodde att jag ställt klockan på 08:30 men i själva verket på 09:00! Det blev tight med tid då jag skulle hämta upp Madde 09:50 och vi skulle infinna oss på biblioteket 10:00 för plugg tillsammans med Elin. Jag hann utan marginal menmen!

Pluggandet gick bra, jag hoppas det går bra imorgon på redovisningen!

Hur som helst, efter det försökte jag få igång BankID för att kolla på Skatteverkets hemsida hur mycket jag får tillbaka. Det tog ett jävla tag innan det fungerade men till slut så! Jag blev överlycklig, får tillbaka jätte mycket mer än jag någonsin fått:)

Jag har även hunnit med att baka cupcakes, jag vet, jag ska vara nyttig men kunde inte låta bli, haha! Jag gjorde efter Leilas recept på chokladcupcakes med chokladfrosting, yummmie!

Aja, nu på kvällen har jag kollat ikapp på Elsas Värld, har missat flera avsnitt.. Jag älskar Elsas Värld! Något annat jag tycker är bra som har börjat på TV3 är Lyckan i LA! Jag är en sucker för realityserier som är The Hills liknande..

Dags för en dusch sen bänka sig framför tvn och Lyckan i LA!

Längtar till augusti !

publicerat i Allmänt;

Ja herregud, jag längtar till augusti så jag nästan spricker! Förstår inte hur jag ska överleva 5 månader, haha! Jag kanske ska berätta varför jag längtar.. Jo för att jag och min älskade sambo har bokat en utomlandsresa tillsammans i mitten av augusti till Teneriffa!!! Så som jag har tjatat på Calle i 3 år har jag äntligen fått med honom, hihi!

Vi kommer bo på ett 4+ stjärnigt hotell som verkar modernt och bra, precis som vi vill ha det. Plus att hotellet är för vuxna och därför är det minimal risk att hotellet är överöst med små barn. Jag bör väl tillägga att jag givetvis inte har några problem med barn (med tanke på min utbildning) men ibland är det skönt att slippa kladdiga fingrar i juicen och skrik vid frukosten, faktiskt.

Vi kommer att på bo Sunprime Coral Suites & Spa, någon som kan ge tips på vad man kan göra när man är i Playa De Las Americas? Även tips om bra restauranger mottages gärna!

Nu ska jag kolla vidare på The Hills..

När katten är borta dansar råttorna på bordet..

publicerat i Allmänt;

Ja, vad säger man? Kettu är iväg med husse och Pukko fick stanna hemma med mig. Känns som Pukko upplever detta som semester då han kom smygandes in i vardagsrummet och hoppade upp i ena hörnet på soffan och la sig, haha. Man kan inte låta bli att älska denna fina hund!

Fredag två dagar i veckan

publicerat i Allmänt;

Ja, rubriken säger allt! Jag hade fredag igår fast jag varit ledig i flera dagar, haha! Jag är alldeles förvirrad över vilken dag det är men hela känslan igår kändes som fredag och det är inte helt fel att det faktiskt är fredag idag också fast på riktigt i veckan!

Just nu sitter jag och pluggar, skriver rapport och det går hyfsat idag. Till frukost blev det hallon, havregryn, hasselnötter och 2 msk turkisk yoghurt, gott-gott!

Nu ska jag återgå till pluggandet!

Plugg och skidor

publicerat i Allmänt;

(Gårdagens inlägg, mobilbloggen fungerade inte för mig igår)

Här sitter jag, skulle plugga men råkade slå över till SVT1 och där sänder de just nu Super G världscupen i Schladming och Anja Pärsons sista åk i sin skidåkningskarriär. Det är nästan lite sorgligt!

Härliga morgonstund

publicerat i Allmänt;

Idag blev det frukt (hallon, äpple och kiwi) till frukost. Jag hoppar över kesella då jag tycker den är ruskigt jobbig att äta, den är alldeles för tjock i konsistensen. Någon som vet något annat man kan äta till istället? Turkisk/grekisk lätt yoghurt?

Igår var det tänkt att jag skulle plugga men istället blev det en sväng till IKEA och efter det städade jag lägenheten. Idag däremot har jag tänkt att plugga men först, frukost och lite morgon lugn med tända ljus och Masterchef Australia!

En bra dag

publicerat i Allmänt;

Idag har det varit en bra dag! Dock har jag syndat rejält pga fikadejt med min kära vän Pauline, det får det vara värt och imorgon kör jag på ett hårdare springpass!

Jag och Pauline åkte och köpte ett par Reebok Easy Tone till henne på Intersport sedan vidare till CityGross och köpte lite picnic-fika. Därefter åkte vi ut till Bräkentorp och tog det lugnt och pratade ikapp lite:)

Just ja! Jag har kvar ordentliga skavsår från löpturen igår men jag hoppas på att kunna gå fullt ut imorrn ändå!

Till middag idag blev det lax i ugnen med sallad, laxen blev såååå himmelens god, skulle kunnat äta hur många filéer som helst :P

Jag har även bestämt mig för att vi ska uppdatera vårt vardagsrum lite, blir att åka till IKEA inom kort:)


 

Its a new day, its a new dawn

publicerat i Allmänt;

Då är det tisdag och jag har sovit länge idag, gick upp 08:15. Bör tillägga att jag under ett tag klivit upp ca 07:00 varje dag så 08:15 är rena rama sovmorgonen:)

Just nu sitter jag och äter frukost, den är verkligen inte jättegod men det får gå denna vecka nu när jag köpt hem allt. Får se hur jag lägger upp kostschemat nästa vecka när det gäller frukosten. Däremot är den vääldigt mättande och det är ju positivt!

Idag blir det en morgonpromenad och sedan städning av lägenheten. Därefter ska jag åka till min vän Pauline och hälsa på så snart hon är klar hos tandläkaren :)

Här kommer en bild på frukosten som jag valt att blanda ihop.

Kostschema

publicerat i Allmänt;

Jag fick önskemål av min vän Linda att lägga ut mitt kostschema som jag satt ihop, som tips och inspiration till er andra som behöver detta, jag lägger ut kostschemat veckovis. Jag satsar på att äta magert kött, då är det tur att man har en jägare till sambo då älgkött är väldigt fettsnålt. För er som inte har det rekommenderar jag er att äta fisk eller kyckling så ofta som möjligt då det är bra att äta istället för feta köttstekar.


Jag har valt att hålla helgen ledig för öppna förslag i menyn då jag har rätt dålig karaktär att hålla strikt diet 7 dagar i veckan. Helgen blir som en belöning men jag kommer fortfarande att fokusera på att inte äta kolhydrater under helgen däremot ger jag mig möjlihet att äta godis eller annat onyttigt på lördagar.


Undrar ni något så är det bara att skriva en kommentar!


Kostschema -Första träningsveckan


Måndag
Morgon: -
Mellanmål: -
Lunch: Kycklingsallad 
Mellanmål: -
Middag: Tonfisk i italiensk vinägrett med fullkornspasta och avokado, tomater och machesallad
Kvällsmål: Frukt


Tisdag
Morgon: Havregryn till gröt, kesella mager, frysta hallon
Mellanmål: Frukt
Lunch: Tonfisk med sallad och kesella
Mellanmål: Frukt
Middag: Ugnsbakad lax med sallad
Kvällsmål: Frukt/avokado


Onsdag
Morgon: Havregryn till gröt, kesella mager, äpple & frysta hallon
Mellanmål: Frukt
Lunch: Tonfisk med sallad och smaksatt kesella
Mellanmål: Frukt
Middag: Älgfärsbiffar med sallad och turkisk yoghurt
Kvällsmål: Frukt

Torsdag
Morgon: Havregryn till gröt, kesella mager, frysta hallon
Mellanmål: Frukt
Lunch: Älgfärs biff med sallad och turkisk yoghurt
Mellanmål: Frukt
Middag: Älgfärsbiffar med sallad och turkisk yoghurt
Kvällsmål: Frukt/avokado


Fredag
Morgon: Havregryn till gröt, kesella mager, äpple & frysta hallon
Mellanmål: Frukt
Lunch: Tonfisk med sallad och smaksatt kesella
Mellanmål: Frukt
Middag: Ugnsbakade rotfrukter med kycklingfilé
Kvällsmål: Stekta äpplen i kanel och kardemumma


Lördag: Valfri meny


Söndag
Morgon: Havregryn till gröt, kesella mager, frysta hallon
Valfri meny resterande dag men inga övriga kolhydrater i form av pasta, ris eller potatis


image description

image description

Första träningen

publicerat i Allmänt;

Så där ja! Då är jag åter hemma efter att ha tagit min första utomhus löpning! Det gick mycket lättare än förväntat! Jag har lagt upp en intervallträning på 20 minuter med ca 10 min rask promenad innan intervallerna som uppvärmning, så totalt 30 min. I och med att jag har rätt dålig kondition just nu kör jag enligt följande första veckan och nästa vecka minskar jag tiden intervallen när jag går och höjer intervallen på joggningen så den blir längre:


Uppvärmning: Rask promenad ca 10 min
Joggning: 20 min intervall
Intervall: Gå 90 sekunder, Jogga 30 sek
Reps: 10

Idag hann jag bara gå ca 1,5 km på 10 min innan jag fick rejält skoskav så jag blev tvungen att vända tillbaka och starta intervallerna. Så totalt blev det ca 3 km, skulle ha gått/jogga det dubbla men det får bli imorgon!

Japp! Jag köpte ett par nya löpskor på Intersport förresten! De är snygga och jag har fått skoskav som jag alltid får oavsett skor, haha! Dock hade jag egentligen inte råd att köpa skor men jag har skjutit upp inköpet av nya skor i 2 månader och inser att jag ändå aldrig kommer att ta mig råd så nu har mitt sparkonto fått ta stryk. Thats how it is to be a student, poor me. Jag har insett att det varit min enda anledning till att inte börja träna, vad är viktigast, hälsan eller pengar? Jag röstar för hälsan.

 

 

Ny vecka, nya utmaningar

publicerat i Allmänt;
Godmorgon!
Jag har varit vaken sedan 06:50 och surfat runt på internet mesta delen av tiden fram tills nu. The Voice har hållt mig sällskap på tv:n. Jag har bestämt mig för att ta tag i träningen nu när det börjar bli varmare ute och jag först vill börja löpträna ute och sedan om 3 veckor köpa gymkort och då kombinera löpträningen med gym.

Jag har satt ihop mitt löpträningschema för 10 veckor, jag hoppas att jag kan hålla det någorlunda för det är inte något hårt schema utan mer för att komma igång med löpningen igen. Jag sprang mycket på motionsslingan i somras med ena hunden och börjar längta tillbaka att börja sticka ut och springa igen. Dessvärre måste jag köpa mig ett par gå/löpskor och det vill inte min ekonomi men jag tänkte åka till Intersport idag och se om jag kanske kan hitta några hyffsat billiga.

Jag har även lagt upp ett kostschema för denna vecka och kommer att vecka för vecka föra schema på vad jag ska äta. Jag kommer att köra på ett kostschema med mycket frukt och grönsaker kombinerat med protein och mycket lite kolhydrater då det är så vi äter idag och träningen inte kommer vara stenhård. Efter hand när träningen kommer igång med kombination löpning och gym har jag tänkt att öka på kolhydraterna då kroppen behöver mer energi. Jag vill inte bygga massvis med muskler utan bli av med fett. Jag vet inte om det är korrekt kostschema som jag lagt upp men jag märker väl av om jag behöver mer eller mindre av diverse men jag tror att det blir bra!
Hur som helst, i helgen kom jag och Calle överrens om att vi skall åka utomlands i Augusti. Jag vet inte vart vi ska åka men det blir troligtvis till Grekland eller Spanien någonstans. Vi har tänkt att ta en sista minuten, är det någon som kan tipsa om bra resmål så tar vi gladeligen emot!
Nu ska jag göra mig i ordning och därefter åka till Intersport och prova löpskor!

Våren är kommen

publicerat i Allmänt;

Vilket uuunderbart väder det har varit i Skåne idag! +10 och lagom vind :) behöver jag påpeka att jag och Calle spenderat hela dagen utomhus i trädgården? Tror inte det! Vi har suttit i brasse-stolar och bara haft det bra, haha!

Nu är vi på väg hem till Ljungby igen, hoppas det är fint väder där också!

Jag längtar till sommaren!!

Här kommer en bild från Skåne.

Im so happy, yes i am!

publicerat i Allmänt;

En Beyonce parfym "heat" samt YSL mascara och concealer följde med hem Calles föräldrar från deras resa i Spanien. TACK snälla!

I love, i adore

publicerat i Allmänt;

Jag älskar denna bilden, den inger ett lugn och Pukko ser ut att ligga så himla skönt på mina ben i sängen.. Älskade skrutt!

Friday will always be friday!

publicerat i Allmänt;

Idag har jag, Madde och Elin pluggat på biblioteket och satt ihop vår gruppredovisning, den kommer nog bli bra tror jag!

Nu sitter jag och väntar på att Calle ska komma hem sen ska vi åka till Skåne över helgen och hälsa på hans föräldrar. Kom heeeem honey!

Ensam hemma

publicerat i Allmänt;

Idag har jag varit i skolan, haft drama lektion samt haft lektion i estetisk lärprocess, kul va?;)

Hur som, det var sista dagen på 12 dagar som jag ska till skolan, är "ledig" för att jobba med grupparbete!

Idag är jag ensam hemma med hundarna, Calle är på nån utbildning eller vad det nu var.. Därför blev det snabb mat i form av fryst Dr Oetker pizza till middag, mozzarella och pesto! Den är jävligt yummie u guys!

Nu ska jag göra något vettigt, typ som slänga mig i horisontläge i soffan! Haha!



När musten går ur..

publicerat i Allmänt;

Blir man glad av att se detta! Tog ett sött kort på vår jämthund pukko! Han har gosat ner sig i den lilla hundkorgen som är till för vår finska stövar valp Kettu, haha! Han är vig må jag säga, sötnos!

Skor på sig inne?

publicerat i Allmänt;

Jag kollar på "Sveriges fulaste hem" med Simon och Tomas och de tar alltid upp något de ogillar med svenska hem. Idag tog de upp att man tar av sig skorna i Sverige när man kommer hem till någon.

Jag kan inte tänka mig att man traskar omkring med skorna inomhus, det måste bli jätte skitigt! Särskilt under höst och vår när det är slaskigt och stenigt ute.. Däremot kan jag rösta för att ha skor på fest, särskilt för oss tjejer som plockar fram de finaste skorna och då måste ta av sig dem när man kommer hem till någon.

Detta leder mina tankar vidare till ett SATC avsnitt där Carrie ska på fest och tvingas ta av sig sina Manolos för att värdparet inte vill ha in bakterier då de har barn. Detta orsakar att Carries skor blir stulna.. På grund av detta kanske man inte kan ta ett par dyra skor om man vet att man kommer behöva lämna skorna obevakade på en fest?

Detta är lite av ett dilemma och dessvärre har jag inga dyra Manolos men jag hade blivit bra arg om jag upptäckt att mina skor försvunnit bara för att man är tvungen att ta av sig skorna!

Hur som helst, vad anser ni om detta? För eller emot?

Det blev aldrig någon promenad idag själv, råkade somna på soffan, haha! Plugget kom jag inte alls långt med, läste lite men tappade intresset snabbt, haha!

Nu på kvällen har jag provat kasslergratäng med mango och ingefära, ett recept jag fick av min vän Linda. Det var faktiskt rätt gott! Lite annorlunda men gott.

Efter promenaden med hundarna i Kronoskogen myste vi ner oss i soffan med äpple, kiwi och vatten! Mums!

Plugghäst

publicerat i Allmänt;

Idag har jag varit i skolan från 09:00 till 11:15. Rätt nice att bara vara där och vända, dessvärre är det drygt att pendlingstiden är så lång..

Nu ska jag sätta igång och plugga lite tänkte jag.. Sen tar jag nog bilen och åker iväg och tar en lång promenad:)

See you later!