John Whitaker

publicerat i Allmänt;

Wooop! Idag kom min John Whitaker keps, im happyface!

Nu ska jag återgå till planering av aktivitet som jag ska hålla imorgon, skriver mer senare..

När mörkret faller..

publicerat i Allmänt;

Kryper jag ner under täcket i sängen och kollar på Wallander och planerar kommande vecka..

I morgon är det skola och sen får vi se, ska förmodligen köpa gymkort på kvällen. På tisdag är det prestation på hög nivå på praktiken och sedan är set praktik resten av veckan.. Helgen är lite oviss än så länge, den får bli lite efter väder & vind.

Tack & godnatt!

Kallt ute, kallt inne

publicerat i Allmänt;
Vid 12:30 tiden kom Pukko (vår jämthund) smygandes in i vardagsrummet och vickade på svansen och gav mig en antydan om att det var dags för den dagliga lunchpromenaden. Javisst, jag hoppade glatt i skorna och jackan och stack ut och rastade vovven i kylan. Efter promenaden tog jag med mig Pukko och åkte ut till ridskolan då det är träningsclinic för Sandra Carlsson. Satt och kollade ca 1 timma innan jag höll på att frysa ihjäl i ridhuset. Jag tog med mig kameran till stallet också och det resulterade i nedan bilder.
Efter jag varit på ridskolan en sväng så ville jag rasta vovven igen eftersom han legat i bilen ett tag så jag tog ut honom och vi gick upp i den lilla skidbacken som finns här. De körde snökanoner för fullt och Pukko tyckte det var härligt att rulla sig varannan meter vi gick, haha.
Nu väntar jag på att Calle ska komma hem, han har varit och jagat med uppfödraren till Kettu och lilla stövaren har skött sig bra, han har gjort sitt första drev! Duktig hund!

Dag 1 - Min högsta dröm

publicerat i Allmänt;
Jag tänkte besvara lite om mina tankar och mål, detta publiceras varje dag i 30 dagar och frågorna kommer att beröra olika områden men mycket berör min hobby - hästar.
Idag berör jag frågan om "Min högsta dröm".

Just nu har jag otroligt mycket drömmar som jag vill uppfylla. Men den högsta drömmen är defenitivt att ha en stor hästgård med mina egna hästar, ca 2-4 st som jag tävlar.
Det går nästan inte en dag utan att jag kollar över bostadsmarknaden på hästgårdar och drömmer mig iväg. Jag glömmer ibland värdet av pengar på bostäder och kan tycka att 8 miljoner inte alls är så dyrt, haha. När man sedan ser sig om var man sitter och kommer tillbaka till verkligheten så inser man att det är kört, glöm den villan! (: Men tamestusan, någon gång i mitt liv ska jag leva i mitt drömhus och pengarna ska inte få stå i min väg, jag ska bli rik, that's it. Hahha! Eller så får Calle börja tjäna mer pengar ;P
Just nu drömmer jag om att få kunna hyra ett hus med stall och hundgård strax utanför Ljungby. Då skulle jag kunna ha egen häst och hundarna slippa bo i lägenhet. Annars drömmer jag om allt från ny lägenhet till nya ridbyxor, haha. Mycket vill ha mer?
Här kommer en bild på mig och Jack strax efter jul 2011, jag var på besök hemma i Fagersta och glömde ridkläderna i Småland. Detta stoppade inte mig från att rida världens underbaraste Jack! Lånade hjälmen & handskar av min underbara vän Emelie och sedan var det bara att rafsa runt i resväskan efter ett par tjockare leggning och en tjocktröja, haha! Jag köpte mig ett par nya ridstrumpor, det går alltid åt ändå ;D Skorna använder jag till vardags och ser ut som ridskor, där löste det sig enkelt ;P Därför ser jag kanske inte utlimat ridklädd ut, haha.
Calle spelade in en kort-kort film när jag red, nu kan jag kolla tillbaka och längta ännu mer till nästa gång jag kommer hem till Fagersta igen.

På önskelistan..

publicerat i Allmänt;
Även om ridningen inte är lika påtaglig längre så vill jag inget hellre än att shoppa massa snygga ridkläder! Jag skulle verkligen behöva uppdatera mina ridbyxor till ett par nya. Jag har kollat runt lite och tycker att det finns många snygga ridbyxor men inte särskilt många jag fastnat för men här kommer de jag gärna tryckt hem!
Ett par helskodda John Whitaker och som inte är särskilt dyra heller, 879 kr!
Detta är Kingslands modell Karen, så snygga! Dock inte i studentbudget - 2099 kr.
Sedan hittade jag ett par ridbyxor som jag är riktigt sugen på att prova, det är egentligen för distansryttare men vad gör det! Jag vet inte "if im loosing it" nu när jag är utan häst men jag tycker att de är fräcka och verkar super sköna!
Detta är ett par Antares distansryttar ridbyxor Stud One, vill ha! Kostar 1360 kr & finns på peakendurance.se.
(Bilden är lånad från www.peakendurance.se)
Dessa är ett par andra Stud One ridbyxor som jag verkligen skulle vilja ha! Finns även på peakendurance.se och kostar 1120 kr.

Barnbaciller är inte att leka med!

publicerat i Allmänt;

Det har blivit lite dåligt med bloggandet på sistone, jag är ute på praktik på en förskola som tar mycket av min tid. Jag känner att jag träffat rätt på yrket som jag utbildar mig till, förskollärare. Barnen är underbara och varje dag på förskolan känns inte som ett jobb, det känns som.. Ja jag vet inte! Helt underbart är det iallafall!

Men på medaljongen finns alltid en baksida, jag har blivit tvär förkyld och har feber! Det är alla barnbaciller som attackerar mitt immunförsvar och fått mig sängliggandes.. Typiskt! Jag vill till förskolan NU!

Så, just nu händer det inte så mycket spännande i mitt liv förutom snor i mängder och feber.

Nu tänker jag slå på en film och göra allt för att bli frisk!

Bjuder på en söt bild på hundarna som båda klämt ner sig i en hundkorg :D

Day becomes night...

publicerat i Allmänt;

Jag klev upp 06:15 idag då Calle skulle ut och jaga.. Trött men pigg på att se The Vampire Diaries pallrade jag mig ut till soffan i vardagsrummet och kollade på TVD till 11:30, haha!

Sedan åkte jag ut till stallet en sväng och därefter ut till ridskolan och kollade snabbt på en träning.. Därefter körde jag lite bil och rensade tankarna, det brukar vara bra..

Kvällen har varit jätte bra tillsammans med älsklingen. Det blev hämtpizza och SATC! Jag vet, jag har världens bästa man (:

Nu ligger samtliga i min lilla familj och sover, det vill säga båda hundarna och älsklingen.. Jag ska nog göra det samma nu..

Imorgon blir jag ensam hela dagen då Calle sticker ut och jagar igen med hundarna. Låt mig säga så här; att följa med är inget alternativ då klockan ringer 05:45 och seriöst, så kul är det inte att vara i skogen och frysa fingrar och tår av sig för kärlekens skull (:

Natti-natti! /Carrie Bradshaw to Mr Big

(så här trött känner jag mig, haha!)

2012-01-14

publicerat i Allmänt;

Idag har jag fattat ett tungt beslut och det tar emot något så otroligt, det smärtar. Jag har fattat beslutet att inte fortsätta vara medryttare på det sto jag ridit som är uppstallad ett par kilometer utanför stan.

Jag har tidigare under mitt uppehåll varit intresserad av att bara komma ut i stallet, känna hästlukten och den mjuka pälsen mellan fingrarna samt ta skogsritter.. Nu har allt förändrats och jag har ambitioner att träna och eventuellt tävla vilket har lett mig till detta jobbiga beslut då jag känner att det inte leder till detta..

Nu står jag hästlös och har gråten i halsen, kommer sakna hästarna tills jag hittar någon häst som matchar mina behov. Jag har funderat på att rida lite lektioner men det återstår att se..

Allt jag vill är att ha en egen häst!

Tunga tankar håller mig vaken...

publicerat i Allmänt;

Jag kan verkligen inte somna om efter att Kettu väckte oss 03:30 för att han var kissnödig.. Jag ligger här i sängen och tänker.

Hur mycket jag än försöker styra bort mina tankar eller göra de till positiva så går det inte. Det kommer nya tankar som förstör min tankebana.. Det känns som jag varken vet ut eller in, en känsla av ångest hopar sig inom mig... Det är orden "livet är för kort" som återkommer om och om igen och ju mer jag tänker på det får jag en jobbig känsla i hela kroppen..

Jag vet inte vad jag ska göra.. Jag vet att dessa tankar återkommit mer och mer den senaste tiden men jag har kunnat ruska av mig dom.. Jag är lyckligt lottad, det är jag bannemig men det fattas så mycket och det gör ont att tänka på det..

Den som kom på "livet är för kort för att bara sitta ner och göra ingenting" har ställt till det ordentligt i mina tankar..

Titta in slappisen!

publicerat i Allmänt;

Jag undrade var vår jämthund Pukko var när jag suttit och pluggat ett tag.. Var hittar jag honom? Sovandes i soffan! Haha, myshund!

Han vet att han inte får vara i soffan och han ser lite skyldig ut på bilden, haha!

BUSTED!! ;D

När sambon tvättar bilen...

publicerat i Allmänt;

Har jag tråkigt och sitter på FB samt knäpper tokiga bilder på mig själv:P

Dock är denna inte så knäpp men en färsk bild på mitt nya snygga pannband från Bula som jag fick av min älskade Calle <3 Love it!

Vad en fattig student vill ha..

publicerat i Allmänt;

Jag började fundera på vad jag skulle vilja fylla på stallgarderoben med, här kommer lite förslag:


Dessa kläder kommer ifrån kollektionen som Gina Tricot och Grand Prix satt ihop, riktigt lyckat! Mindre kul att de bara säljs i Borås under tävlingarna där. Jag har god lust att sätta mig i bilen och åka upp dit för dessa tre finfina plagg men i och med att de började säljas idag så känns det som de redan är slut då de verkar vara populära.


Här är bara ett axplock av det som jag bara älskar ur HV Polos kollektion, de gör så grymt snygga kläder! Allt de gör är snyggt men kunde ju inte lägga upp allt för mycket här på bloggen.. Det är rätt roligt att se i Gina Tricot/Grand Prix kollektion att de har en tröja som liknar HV Polos, den i mitten här.


Kingslands vinterkollektion är också grymt snygg, jag skulle även här kunna köpa allt som finns! När man är fattig student får man leva med att fönstershoppa och drömma sig bort, haha.

Men den närmsta investering blir en ridhjälm, det lutar åt någon av dessa:

Back on Track EQ2 Mips. Pris: 2840:-


Charles Owen, Whitaker. Pris: 2599:-

2012-01-09

publicerat i Allmänt;

Idag har jag varit i skolan och redovisat min professionsportfolio samt lyssnat på mina medstudenter i klassen. Redovisningen gick bra!

När jag kom hem slocknade jag på soffan direkt, hade ont i huvudet och mådde inte alls särskilt bra.. Jag mår något bättre efter lite Polly och sömn men vill inget hellre än å ställa mig i duschen och sen krypa ner under täcket.. Jag vill inte bli sjuk:(

Fick tillbaka en fältstudie uppgift idag som jag lämnat in för bedömning innan jul, blev godkänd! Skönt!

Nu tänker jag krypa ner under filten igen, kanske kolla på SATC? Time will tell..

Kunde förresten inte ladda upp alla bilder från Lindvallen via telefonen in till bloggen, de får bli senare när jag orkar fixa det..

Bjuder på en bild från Lindvallen iallafall!

Skämskudden, check!

publicerat i Allmänt;

Kollade precis på Svenska Hollywood fruar och jag skämdes ihjäl över Agnes-Nicole när hon sjöng! Jeeesus, skämskudden åkte fram direkt!

Nu ville Calle se Prime Suspect på TV3, får väl lov att se de då jag fick se SHF :P

Jag lägger ut lite bilder från Sälen lite senare, hade verkligen en tipptopp vecka i Lindvallen!

När bara plugget återstår...

publicerat i Allmänt;

Efter att ha suttit med powerpoint presentationen i 2 timmar till redovisningen imorgon känner jag mig rätt less på att sitta med plugget! Bara att hitta på hur presentationen skulle se ut tog oändligheter, haha (:

Men nu är den gjord och förhoppningsvis blir det bra till redovisningen imorgon..

Nu blir det att laga mat och sen fixa klart professionsportfolion ikväll med litteratur! På matmenyn står det tortillas som är gratinerade i ugnen, mums!


2012-01-08

publicerat i Allmänt;

Nytt år, nya möjligheter!
Då kör vi en gång till, har raderat den gamla bloggen och startat en ny.
Tänkte jag skulle försöka komma igång med bloggandet IGEN nu när det gått en termin på utbildningen.

Jag kommer skriva om allt som pågår i mitt liv här i Småland. För er som inte vet vem jag är så är jag inflyttad smålänning sedan december 2010. Jag flyttade till Småland från Västmanland för att följa med min älskade sambo Carl-Johan som fick jobb här. Under 6 månader jobbade jag för ett stort företag inom kundservice och sedan augusti 2011 studerar jag till förskollärare på Linnéuniversitetet i Växjö.

På fritiden försöker jag komma ut i stallet så mycket som möjligt, det vill säga, så mycket det går med studier i hälarna hela tiden. Annars är det hundarna och min sambo som jag tillägnar min tid åt. Vi har tillsammans två jakthundar som min sambo jagar med, en jämthund och en finsk stövare. Jämthunden är snart 4 år och den finska stövaren är 6 månader, båda hanar.

Hur som helst, där var lite bakgrund om mig själv och vad gör jag nu då? Pluggar! Haha, det finns inget roligare, eller inte. Jag ska göra en professionsportfolio tills imorgon och jag är väl så gott som klar, skall bara lägga in litteraturen i texten även. Imorgon ska det även redovisas så jag har och göra om vi säger så (:

Förresten, jag har under "jullovet" varit i Sälen, Lindvallen tillsammans med min sambo och hans familj under 1 vecka. Åh så kul det var att åka skidor nu när man börjar kunna det ordentligt. Härmed utnämner jag mig själv att kalla mig skidåkare för nu sitter det tror jag (: Det var härligt att komma upp i Dalarna och höra snön knastra under skorna för här i Småland plaskar det bara under skorna.

Jag skulle kunna skriva en hel novell idag känner jag men jag måste verkligen fortsätta plugga, har haft lunchpaus nu på 1 timma. När min sambo Calle kommer hem med hundarna från jakten ska vi ta en promenad med hundarna och sen ska jag nog sätta igång med materialet till redovisningen imorgon.

Förresten, vår lilla stövare har varit ut med husse i skogen idag och jagat. Dock är han fortfarande helt grön och husse verkade nöjd med de resultat han visat idag. Kanske jag skulle nischa mig på jakt? Nää, håller mig till vardagliga ting eftersom jag inte kan så mycket om jakt. Jag har en jaktgalning till sambo och en jaktgalen jämthund och förmodligen blir det en jaktgalen stövare också, det får räcka! haha.


Jag och min älskade sambo i Lindvallen - nyår 2011